Su
hábitat mediterráneo,
la
envuelve en suaves aromas.
y
en los huertos o en las mesas,
su
presencia es un acierto.
Y
se viste de Merlot,
o Cabernet
Sauvignon,
de
Gracian o Pinot Noir,
de
Cariñena o de Syrh.
Más
también puede vestir,
Palomino o Moscatel,
Macabeo o Chardoney,
o Blanca
Garnacha ser.
Y
en vestimentas portar,
sabores
tan diferentes,
desde
un Lambrusco muy suave,
hasta
un Cava sin igual.
Y
también suele llevar,
frutos
secos por igual,
pasa
corinto o sultanas,
o málagas al final.
Como
ella es importante,
hasta
un Dios le fabricaron,
lo
malo es que este Dionisio,
siempre
está bien servidito.
Ella
de Baco se olvida,
pues
un dicho ya le dijo,
que
de uvas nace el vino,
y
del vino el desatino.
Como
a la vista aparece,
que
importante es la mesura,
en
la mesa resplandece,
en
maridaje y textura.
Por
eso ella aparece,
en
cualquier forma que puede,
en
pasas, mostos o vinos
y
en primorosos racimos
Y
siempre para el final,
la
mejor combinación,
que
causa gran ilusión,
y
a muchos suele gustar.
Un
trozo de regio queso,
con
un buen racimo de uvas,
más
una hogaza de pan,
todo
es cuestión de empezar.
Porque
dijo un catalán,
y
lo coreó un buen gallego,
que
quien tenga pan y queso,
un
vino siempre tendrá.
Y
también dijo un manchego,
para
no quedarse atrás,
que
toda uva con queso,
es
un beso sin igual.
Yolanda
de la Colina Flores
1
de junio del 2012
LA
PRINCESA RAÏM
El
seu hàbitat mediterrani,
l'embolica
en suaus aromes.
i
en els horts o en les taules,
la
seva presència és un encert.
I
es vas veure de Merlot,
o Cabernet
Sauvignon,
de
Gracian o Pinot Noir,
de
Cariñena o de Syrh.
Més
també pot vestir,
Palomino o Moscatell,
Macabeo o Chardoney,
o Blanc
Garnacha ser.
I
en vestimentes portar,
sabors
tan diferents,
des
d'un Lambrusco molt suau,
fins
a un Cava sense igual.
I
també sol portar,
fruita
seca per igual,
pansa
corinto o sultanes,
o málagas al final.
Com
ella és important,
fins
a un Déu li van fabricar,
el
dolent és que aquest Dionisio,
sempre
està molt bé servit.
Ella
de Bacus s'oblida,
doncs
una dita ja li va dir,
que
de raïms neix el vi,
i
del vi el destaroto.
Com
a la vista apareix,
que
important és la mesura,
en
la taula es coneix,
el
seu maridatge i textura.
Per
això ella apareix,
en
qualsevol forma que pugues,
en
panses, mosts o vins
i
en primoroses branques.
I
sempre per al final,
la
millor combinació,
que
causa gran il·lusió,
i
a molts sol agradar.
Un
tros de regi formatge,
amb
un bon raïm,
més
una fogassa de pa,
tot
és qüestió de començar.
Perquè
va dir un català,
i
ho va corejar un bon gallec,
que
qui tingui pa i formatge,
un
vi sempre tindrà.
I
també va dir un manxec,
per
no quedar-se enrere,
que
tot raïm amb formatge,
és
un petó sense igual.
Yolanda
de la Colina Flores
1
de juny del 2012
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