miércoles, 18 de julio de 2012

LA PRINCESA RAÏM (Serie princesas de fábula de la Huerta)



Su hábitat mediterráneo,
la envuelve en suaves aromas.
y en los huertos o en las mesas,
su presencia es un acierto.

Y se viste de Merlot,
o Cabernet Sauvignon,
de Gracian o Pinot Noir,
de Cariñena o de Syrh.

Más también puede vestir,
Palomino o Moscatel,
Macabeo o Chardoney,
o Blanca Garnacha ser.

Y en vestimentas portar,
sabores tan diferentes,
desde un Lambrusco muy suave,
hasta un Cava sin igual.

Y también suele llevar,
frutos secos por igual,
pasa corinto o sultanas,
o málagas al final.

Como ella es importante,
hasta un Dios le fabricaron,
lo malo es que este Dionisio,
siempre está bien servidito.

Ella de Baco se olvida,
pues un  dicho ya le dijo,
que de uvas nace el vino,
y del vino el  desatino.

Como a la vista aparece,
que importante es la mesura,
en la mesa resplandece,
en maridaje y textura.

Por eso ella aparece,
en cualquier forma que puede,
en pasas, mostos o vinos
y en primorosos racimos

Y siempre para el final,
la mejor combinación,
que causa gran ilusión,
y a muchos suele gustar.

Un trozo de regio queso,
con un buen racimo de uvas,
más una hogaza de pan,
todo es cuestión de empezar.

Porque dijo un catalán,
y lo coreó un buen gallego,
que quien tenga pan y queso,
un vino siempre tendrá.

Y también dijo un manchego,
para no quedarse atrás,
que toda uva con queso,
es un beso sin igual.
 
Yolanda de la Colina Flores
1 de junio del  2012



LA PRINCESA RAÏM
 
El seu hàbitat mediterrani,
l'embolica en suaus aromes.
i en els horts o en les taules,
la seva presència és un encert.

I es vas veure de Merlot,
o Cabernet Sauvignon,
de Gracian o Pinot Noir,
de Cariñena o de Syrh.

Més també pot vestir,
Palomino o Moscatell,
Macabeo o Chardoney,
o Blanc Garnacha ser.

I en vestimentes portar,
sabors tan diferents,
des d'un Lambrusco molt suau,
fins a un Cava sense igual.

I també sol portar,
fruita seca per igual,
pansa corinto o sultanes,
o málagas al final.

Com ella és important,
fins a un Déu li van fabricar,
el dolent és que aquest Dionisio,
sempre està molt bé servit.

Ella de Bacus s'oblida,
doncs una dita ja li va dir,
que de raïms neix el vi,
i del vi el destaroto.

Com a la vista apareix,
que important és la mesura,
en la taula es coneix,
el seu maridatge i textura.

Per això ella apareix,
en qualsevol forma que pugues,
en panses, mosts o vins
i en primoroses branques.

I sempre per al final,
la millor combinació,
que causa gran il·lusió,
i a molts sol agradar.

Un tros de regi formatge,
amb un bon raïm,
més una fogassa de pa,
tot és qüestió de començar.

Perquè va dir un català,
i ho va corejar un bon gallec,
que qui tingui pa i formatge,
un vi sempre tindrà.

I també va dir un manxec,
per no quedar-se enrere,
que tot raïm amb formatge,
és un petó sense igual.

Yolanda de la Colina Flores
1 de juny del 2012
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